Knooppunt - Marketing, Communicatie & PR

 

 

 

 

   

 

Over Sasja van der Knoop

Sasja van der Knoop is zelfstandig projectmanager met een specialisatie op het gebied van marketing, communicatie en pr. Met haar creatieve en daadkrachtige benadering realiseert zij verrassende en doeltreffende communicatieprojecten die het maatschappelijke verschil maken. Projecten waarbij ze als spin in het web steeds verschillende partijen betrekt. Wapenfeit: Sasja stond aan de basis van ‘de Week van het geld’ en wist als projectmanager voor het platform Wijzer in geldzaken deze nationale projectweek uit te rollen tot een groots en duurzaam succes.

Interesse voor educatie en onderwerpen met een maatschappelijk karakter. Het zit er al vroeg in. Als Amsterdams meisje droomt Sasja van der Knoop van een baan als kleuterjuf. Nu is ze zelfstandig projectmanager bij Knooppunt Communicatie en doet graag projecten waarin communicatie en educatie elkaar vinden.

Goede start

De carrière van Sasja begint op haar achttiende als ze bij de vakbeweging FNV binnenwandelt. Hier krijgt ze alle mogelijkheden om zich professioneel te ontwikkelen. "Ik had het geluk een baas te treffen die graag vrouwen door het glazen plafond zag springen". Heel veel inhoudelijk geleerd en de kans gekregen me te ontwikkelen en door te leren. Veel leuke en lieve mensen ontmoet!

Management

Sasja besluit vervolgens haar geluk buiten de vakbeweging te zoeken. Nieuwe werelden ontdekken. Heel kort werkt ze bij Sandfire, een bedrijf dat nieuwe bedrijfsconcepten bedenkt en initieert. Hier leert ze veel over vernieuwing en kansen zien. Maar ook hoe deze om te zetten in een businessmodel. Alhoewel ze het meer dan goed naar haar zin heeft maakt Sasja de overstap naar Welzorg, aanbieder van hulpmiddelen. Hier ervaart ze dat mensen met een beperking door soms kleine aanpassingen precies hetzelfde leven kunnen leiden als iedereen. "Ik had bijvoorbeeld een collega met een dwarslaesie die er al een dagtaak op had zitten voor hij op kantoor was. Veel respect voor de instelling en de werklust van deze collega’s".

Lees verder